Αν θέλετε φέτος να δοκιμάσετε τη μαγειρίτσα σε μια λίγο διαφορετική εκδοχή, φτιάξτε αυτήν και θα μάς θυμηθείτε.
Υλικά
- 1 μικρή συκωταριά από κατσικάκι
- 1 κιλό σπανάκι
- ½ κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας ή ένα κιλό ώριμες φρέσκες ντομάτες, τριμμένες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Παραλλαγή: Για την κυπριακή εκδοχή της μαγειρίτσας θα αντικαταστήσετε το ρύζι με 1 φλιτζάνι βρασμένο σιτάρι και, αντί για μαρούλια, θα βάλετε 2 ματσάκια φρέσκο δυόσμο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε για 10 λεπτά τη συκωταριά σε άφθονο νερό, τη στραγγίζετε και την κόβετε σε μικρά κομματάκια.Βήμα 2
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τη συκωταριά, μαζί με τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σπανάκι, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι. Σβήνετε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε την ντομάτα με τη ζάχαρη. Αν βάλετε πελτέ, τον διαλύετε σε μερικές κουταλιές νερό.Βήμα 3
Προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε το φαγητό μέχρι να ψηθούν τα συκωτάκια. Βγαίνει σαν πηχτή σούπα. Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb