verikokoko kobosta chron
clock icon
0'

Κομπόστα βερίκοκο- δεντρολίβανο με στέβια

Υλικά

  • 850ml νερό
  • 28γρ. στέβια
  • ½ λοβό βανίλια
  • ½ κλαδάκι δενδρολίβανο
  • 10 βερίκοκα

Τώρα που τα πρώτα βερίκοκα έκαναν την εμφάνισή τους, είπαμε να φτιάξουμε μια ωραία σπιτική κομπόστα όχι με ζάχαρη, αλλά με στέβια για να είναι και light!

Κόβετε πρώτα το λοβό της βανίλιας στη μέση, παίρνετε το μισό και τον ανοίγετε κατά μήκος. Ξύνετε τα σποράκια του με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μικρό μπολ που θα βάλετε και τη στέβια.
[Φτιάχνετε το σιρόπι]
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και το μίγμα με τη στέβια και τη βανίλια για να βράσουν. Ανακατεύετε και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφού βράσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρύνει.
[Φτιάχνετε την κομπόστα]
Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε στη μέση τα βερίκοκα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους.
Γεμίζετε μέχρι πάνω ένα βάζο με τα βερίκοκα, βάζετε μέσα το κλωναράκι του δενδρολίβανου και περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι μέχρι να καλυφθούν τα φρούτα.
Τέλος, κλείνετε το βάζο και το βάζετε στο ψυγείο. Μετά από 2 βδομάδες η κομπόστα είναι έτοιμη για κατανάλωση.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε πρώτα το λοβό της βανίλιας στη μέση, παίρνετε το μισό και τον ανοίγετε κατά μήκος. Ξύνετε τα σποράκια του με ένα μυτερό μαχαιράκι σε ένα μικρό μπολ που θα βάλετε και τη στέβια.

Φτιάχνετε το σιρόπι

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό και το μίγμα με τη στέβια και τη βανίλια για να βράσουν. Ανακατεύετε και φτιάχνετε ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφού βράσει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να χλιαρύνει.

Φτιάχνετε την κομπόστα

Βήμα 5

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε στη μέση τα βερίκοκα. Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους.

Βήμα 6

Γεμίζετε μέχρι πάνω ένα βάζο με τα βερίκοκα, βάζετε μέσα το κλωναράκι του δενδρολίβανου και περιχύνετε με το χλιαρό σιρόπι μέχρι να καλυφθούν τα φρούτα.

Βήμα 7

Τέλος, κλείνετε το βάζο και το βάζετε στο ψυγείο. Μετά από 2 βδομάδες η κομπόστα είναι έτοιμη για κατανάλωση.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή