Η κλημεντίνη, αυτό το γλυκό εσπεριδοειδές, υβριδικό είδος ανάμεσα σε μανταρίνι και πορτοκάλι, μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο εναλλακτικό δώρο, φτιαγμένο με αγάπη. Παρατείνουμε τον χρόνο ζωής τους με αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο και τα αξιοποιούμε σε αλμυρές παρασκευές, προσθέτοντας μια πολύ ιδιαίτερη γευστική πινελιά.
Σε αποστειρωμένο βάζο, ρίχνουμε αρκετό
αλάτι ώστε να καλυφθεί η βάση του. Κόβουμε 5 ισομεγέθεις φέτες από τις κλημεντίνες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, φτάνοντας ως τη σάρκα του φρούτου. Ρίχνουμε λίγο αλάτι σε κάθε φέτα και τις τοποθετούμε σε στρώσεις μαζί με τα μυρωδικά, τα βότανα και το αλάτι που περίσσεψε. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού, σπρώχνουμε προς τα κάτω όλα τα υλικά τού βάζου με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να είναι όλα ωραία στοιβαγμένα μέσα. Κλείνουμε το βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό σημείο για περίπου 4-7 εβδομάδες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε αποστειρωμένο βάζο, ρίχνουμε αρκετό
αλάτι ώστε να καλυφθεί η βάση του. Κόβουμε 5 ισομεγέθεις φέτες από τις κλημεντίνες χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, φτάνοντας ως τη σάρκα του φρούτου. Ρίχνουμε λίγο αλάτι σε κάθε φέτα και τις τοποθετούμε σε στρώσεις μαζί με τα μυρωδικά, τα βότανα και το αλάτι που περίσσεψε. Ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού, σπρώχνουμε προς τα κάτω όλα τα υλικά τού βάζου με τη βοήθεια ενός κουταλιού ώστε να είναι όλα ωραία στοιβαγμένα μέσα. Κλείνουμε το βάζο και αποθηκεύουμε σε δροσερό, σκοτεινό σημείο για περίπου 4-7 εβδομάδες.