Μια πληθωρική τάρτα με φρέσκα λαχανικά και πλούσια κρέμα με τυρί κρέμα και κεφαλογραβιέρα, που ενισχύεται γευστικά με την ξεχωριστή μουστάρδα Maille Dijon Originale.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Αλείφετε την ταρτιέρα σας με λίγο ελαιόλαδο. Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας μαζί με το πλαστικό περιτύλιγμα του και το αναποδογυρίζετε στην ταρτιέρα σας. Ντύνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη ζύμη, περνώντας προσεκτικά το χέρι σας από παντού έτσι ώστε να μην αφήσετε κενά και με ένα μαχαίρι κόβετε και αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει.
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε και χτυπάτε τα αβγά με αβγοδάρτη. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γάλα, το τριμμένο τυρί, το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα μέσα στην τάρτα.
Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Βήμα 2
Αλείφετε την ταρτιέρα σας με λίγο ελαιόλαδο. Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας μαζί με το πλαστικό περιτύλιγμα του και το αναποδογυρίζετε στην ταρτιέρα σας. Ντύνετε τον πάτο και τα πλαϊνά της με τη ζύμη, περνώντας προσεκτικά το χέρι σας από παντού έτσι ώστε να μην αφήσετε κενά και με ένα μαχαίρι κόβετε και αφαιρείτε τη ζύμη που περισσεύει.
Βήμα 3
Μέσα σε ένα μπολ ρίχνετε και χτυπάτε τα αβγά με αβγοδάρτη. Προσθέτετε το τυρί κρέμα, το γάλα, το τριμμένο τυρί, το ξύσμα του λεμονιού, τη μουστάρδα, τα φυλλαράκια από το φρέσκο θυμάρι και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύετε καλά και αδειάζετε το μίγμα μέσα στην τάρτα.
Βήμα 4
Τοποθετείτε από πάνω τα κομμένα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η ζύμη.
Βήμα 5
Αφήνετε την κις να κρυώσει λίγο και τη σερβίρετε ζεστή ή χλιαρή.