QUICHE
clock icon
60'

Κις Λορέν (Quiche Lorraine)

Υλικά

  • 450γρ. ζύμη για τάρτες
  • 25γρ βούτυρο αγελαδινό Δράμας Νώμα
  • 400γρ μπέικον, σε κύβους
  • 250ml κρέμα γάλακτος Milbona 30% λιπαρά
  • 3 φρέσκα αυγά βιολογικής γεωργίας Νώμα
  • τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Η κις Λορέν σύμφωνα με την παράδοση, σερβίρεται την πρωτομαγιά στην περιοχή της πόλης πόλης Νανσύ της Λωρραίνης στο πλαίσιο του εορτασμού του ερχομού της άνοιξης.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Απλώνετε τη ζύμη σε ραβδωτή ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ.

Σκεπάζετε τη ζύμη με τσαλακωμένη λαδόκολλα και τοποθετείτε από πάνω φασόλια. Την ψήνετε για 10 λεπτά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνετε για 3-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ψηθεί ελαφρώς χωρίς να πάρει χρώμα. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180°C.

Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον ώσπου να χρυσίσει. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Σκορπίζετε το μπέικον στη βάση της ζύμης και περιχύνετε το μίγμα του αβγού. Ψήνετε την κις λορέν για 30 λεπτά ώσπου να σφίξει η γέμιση. Την αφήνετε για περίπου 5 λεπτά στη φόρμα προτού σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Απλώνετε τη ζύμη σε ραβδωτή ταρτιέρα διαμέτρου 25εκ.

Βήμα 2

Σκεπάζετε τη ζύμη με τσαλακωμένη λαδόκολλα και τοποθετείτε από πάνω φασόλια. Την ψήνετε για 10 λεπτά, αφαιρείτε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και την αφήνετε για 3-5 λεπτά ακόμη ή μέχρι να ψηθεί ελαφρώς χωρίς να πάρει χρώμα. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 180°C.

Βήμα 3

Λιώνετε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον ώσπου να χρυσίσει. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Αναμειγνύετε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά και προσθέτετε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο. Σκορπίζετε το μπέικον στη βάση της ζύμης και περιχύνετε το μίγμα του αβγού. Ψήνετε την κις λορέν για 30 λεπτά ώσπου να σφίξει η γέμιση. Την αφήνετε για περίπου 5 λεπτά στη φόρμα προτού σερβίρετε.