Το κέικ στην φρουτένια και απόλυτα καλοκαιρινή εκδοχή του, με φρέσκα κεράσια. Θα το φτιάξετε με Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ για να φουσκώσει όπως πρέπει και θα το σερβίρετε ιδανικά με Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ που ετοιμάζετε στο πι και φι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ετοιμάζετε τα κεράσια: Τοποθετείτε το βούτυρο σε φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και τη βάζετε στο φούρνο. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και απλώνετε τα κεράσια να σκεπάσουν όλο τον πάτο.
Πασπαλίζετε πρώτα με το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, μετά με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός.
Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ σταδιακά στο μίγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Βγάζετε από το φούρνο τα κεράσια και αδειάζετε από πάνω το μίγμα του κέικ. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του κέικ. Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε συνοδεύοντας με Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκα κεράσια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC και ετοιμάζετε τα κεράσια: Τοποθετείτε το βούτυρο σε φόρμα για κέικ χωρίς τρύπα στη μέση και τη βάζετε στο φούρνο. Μόλις κάνει φουσκάλες το βούτυρο, βγάζετε το σκεύος από το φούρνο και απλώνετε τα κεράσια να σκεπάσουν όλο τον πάτο.
Βήμα 2
Πασπαλίζετε πρώτα με το Κορν Φλάουρ ΓΙΩΤΗΣ, μετά με την Καστανή Ζάχαρη Fytro και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να τριπλασιαστεί σε όγκο και να γίνει σαν αφρός.
Βήμα 4
Προσθέτετε το γιαούρτι, το λάδι, την βανίλια και το ξύσμα του λεμονιού χτυπώντας για λίγο ακόμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ σταδιακά στο μίγμα, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Βήμα 5
Βγάζετε από το φούρνο τα κεράσια και αδειάζετε από πάνω το μίγμα του κέικ. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για 35 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του κέικ. Όταν βυθίσετε ένα μαχαίρι στο κέντρο και βγει στεγνό, είναι έτοιμο.
Βήμα 6
Ξεφουρνίζετε το κέικ και μετά από λίγο το αναποδογυρίζετε με προσοχή σε σχάρα να κρυώσει τελείως. Όταν είναι έτοιμο, σερβίρετε συνοδεύοντας με Παγωτό Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ και φρέσκα κεράσια.