kerasma_fistikiou_Aiginis
clock icon
25'

Κέρασμα με φιστίκι Αιγίνης από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

  • Μερίδες: για 550 γρ.
  • 350 γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο στο μπλέντερ σε σκόνη
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. ασπράδι αυγού (από 3 μεγάλα αυγά)
  • άχνη ζάχαρη για επικάλυψη
  • 1 ασπράδι αυγού για το ψήσιμο
  • φιστίκια Αιγίνης κομμένα στη μέση, για γαρνίρισμα

Αυτό το αγαπημένο αμυγδαλωτό του Στέλιου Παρλιάρου είναι τόσο εύκολο και απολαυστικό, που θα γίνει και δικό σας αγαπημένο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη φιστικιού μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το ασπράδι αυγών. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Πλάθουμε στρογγυλά αμυγδαλωτά των 20 γρ. με τη βοήθεια άχνης ζάχαρης γιατί αλλιώς η ζύμη κολλάει στα χέρια. Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και μέσα σε αυτό βουτάμε την κάτω πλευρά του κάθε φιστικιού τα οποίο και κολλάμε στην επιφάνεια κάθε αμυγδαλωτού πιέζοντάς το. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 12΄-14΄.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη φιστικιού μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το ασπράδι αυγών. Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Βήμα 2

Πλάθουμε στρογγυλά αμυγδαλωτά των 20 γρ. με τη βοήθεια άχνης ζάχαρης γιατί αλλιώς η ζύμη κολλάει στα χέρια. Τα τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα. Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι και μέσα σε αυτό βουτάμε την κάτω πλευρά του κάθε φιστικιού τα οποίο και κολλάμε στην επιφάνεια κάθε αμυγδαλωτού πιέζοντάς το. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 12΄-14΄.

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης