Φτιάξτε το πιο αφράτο κέικ γρήγορα και εύκολα!

Υλικά
- 175γρ. βούτυρο
- 175γρ. ζάχαρη
- 175γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
- 3 αβγά
- 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα ή ξυνόγαλα
- 2 καψουλάκια βανιλίνη
- λίγη ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Tips
- Με την ίδια δόση μπορείτε να φτιάξετε 12 ατομικά μάφινς.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς, βουτυρώνετε κι αλευρώνετε μια φόρμα μακρόστενη για κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου.
Βήμα 2
Χτυπάτε σε μπολ με μίξερ χειρός το βούτυρο και τις βανίλιες να αφρατέψουν και προσθέτετε σταδιακά τα αβγά, το γάλα ή το ξυνόγαλα και το αλεύρι. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταφέρετε το μίγμα στη φόρμα που έχετε προετοιμάσει και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του, να φουσκώσει και να ψηθεί ως μέσα. Το τσεκάρετε μπήγοντας ένα καλαμάκι στο κέντρο του κέικ. Πρέπει να βγει στεγνό, αλλιώς ψήνετε λίγο ακόμη.