Το κέικ στην πιο υγιεινή εκδοχή του με ελαιόλαδο και Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, με φυτικές ίνες και ιδανική για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και λαδώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το κονιάκ, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ανακατεύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά. Κάπου στη μέση σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.
Τέλος, ενσωματώνετε τα καρύδια και αδειάζετε το μίγμα στη λαδωμένη φόρμα. Το ισιώνετε από πάνω και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου. Πρέπει όταν τρυπήσετε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι και το βγάλετε να είναι στεγνό.
Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγη Ζάχαρη Άχνη.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC στον αέρα και λαδώνετε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
Βήμα 2
Χτυπάτε στο μίξερ το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη να διαλυθεί η ζάχαρη καλά και προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού, τα ξύσματα και το κονιάκ, συνεχίζοντας να χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Ανακατεύετε τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης με τα μπαχαρικά και το αλάτι και τα προσθέτετε σταδιακά. Κάπου στη μέση σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ολοκληρώνετε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα.
Βήμα 4
Τέλος, ενσωματώνετε τα καρύδια και αδειάζετε το μίγμα στη λαδωμένη φόρμα. Το ισιώνετε από πάνω και ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά περίπου. Πρέπει όταν τρυπήσετε το κέντρο του κέικ με ένα μαχαίρι και το βγάλετε να είναι στεγνό.
Βήμα 5
Ξεφουρνίζετε και αφού κρυώσει το κέικ το σερβίρετε πασπαλισμένο με λίγη Ζάχαρη Άχνη.