Αυτό το κέικ, που περισσότερο ανοιξιάτικη τάρτα θυμίζει και σε εμφάνιση και σε γεύση, θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε τραπέζι, με την ευχάριστη οξύτητα του λεμονιού, αλλά και τη γλύκα της ώριμης φράουλας. Με τη Φαρίνα της ΓΙΩΤΗΣ θα έχετε σίγουρα εγγυημένο αποτέλεσμα χωρίς καθόλου κόπο.
Υλικά
- 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
- 250 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
- 3 αυγά
- 75 γρ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
- 60 ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 10 φράουλες
Για μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 28 εκ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τη ζάχαρη και τα αυγά, για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το βούτυρο μαλακωμένο, το αλάτι, την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για ένα λεπτό, σε χαμηλή ταχύτητα.
Βήμα 2
Τέλος, ρίχνουμε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, κοσκινισμένη, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βήμα 3
Αδειάζουμε το μίγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 28 εκατοστών, ρίχνουμε τις φράουλες κομμένες στα 4, και ψήνουμε στους 170°C, για 55 λεπτά.