keik karoto milo xron1
clock icon
45'

Κέικ καρότου με μήλο

Υλικά

  • 300γρ. αλεύρι μαλακό
  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά
  • 185γρ. βούτυρο 82% λιωμένο, χλιαρό
  • 30γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2γρ. κανέλα
  • 120γρ. καρύδια ψιλοτριμμένα
  • 1½ λοβό βανίλιας
  • 270γρ. καρότο τριμμένο
  • 1-2 μήλα golden, σε ροδέλες

Το καρότο με παρτενέρ το μήλο δίνουν ρεσιτάλ γεύσης σε ένα πεντανόστιμο κέικ που ιδανικά θα ταιριάξετε με αρωματικό ρόφημα της επιλογής σας. Δοκιμάστε το!

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί.

Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια, την κανέλα, το καρότο και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Κόβετε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος, ξύνετε τα σποράκια στο μίγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Κόβετε το κάθε μήλο στη μέση, αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια και χαράσσετε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες δημιουργώντας μια βεντάλια με το καθένα.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα και στη συνέχεια αδειάζετε σε αυτή το μίγμα του κέικ. Τοποθετείτε από πάνω τις «βεντάλιες» των μήλων και ψήνετε το μίγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Χτυπάτε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να διογκωθεί.

Βήμα 2

Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα καρύδια, την κανέλα, το καρότο και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ. Κόβετε τους λοβούς της βανίλιας κατά μήκος, ξύνετε τα σποράκια στο μίγμα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Βήμα 3

Κόβετε το κάθε μήλο στη μέση, αφαιρείτε τη φλούδα και τα κουκούτσια και χαράσσετε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες δημιουργώντας μια βεντάλια με το καθένα.

Βήμα 4

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια μακρόστενη φόρμα και στη συνέχεια αδειάζετε σε αυτή το μίγμα του κέικ. Τοποθετείτε από πάνω τις «βεντάλιες» των μήλων και ψήνετε το μίγμα στον προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή