Ποιος δεν αγαπά ένα κέικ με βασικό του συστατικό τη μπανάνα; Όταν μάλιστα έχει στη γέμισή του καρύδι αλλά και κανέλα δεν μπορεί κανείς να του αντισταθεί. Επιλέγοντας τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ η παρασκευή του θα γίνει παιχνιδάκι κι όλοι θα ζητούν άλλο ένα κομμάτι!
Υλικά
- ½ φλιτζ. βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
- 2 αυγά χτυπημένα
- 4 ώριμες μπανάνες, λιωμένες
- 1 1/2 φλιτζ. Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ
- ½ κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
- 1 φλιτζ. καρύδια ψίχα, ψιλοκομμένα
- 1 μπανάνα κομμένη σε φέτες
Μερίδες: 8-10
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό μέχρι να γίνουν λευκή και αφράτη κρέμα, για περίπου 10΄. Προσθέτουμε τα αυγά, κατόπιν τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν στο μείγμα μας.
Βήμα 2
Ρίχνουμε σε δόσεις τη Φαρίνα Ολικής Άλεσης ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη βανίλια και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια.
Βήμα 3
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ χωρητικότητας 1 λίτρου. Ψήνουμε για περίπου 50΄-55΄. Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για άλλα 15΄.
Βήμα 4
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά εκτός φούρνου και μετά το ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε την επιφάνεια με φέτες μπανάνας και προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας.