Ένα λαχταριστό πιάτο με κεφτεδάκια και Χυλοπιτάκι Βλάχα που θα αρέσει πολύ σε μικρούς και μεγάλους.
Για τη σάλτσα: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον
πελτέ και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα αρωματικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη ντομάτα. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Παράλληλα ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, το στίβετε και το τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αρωματικά, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά.
Φτιάχνετε κεφτεδάκια και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Βράζετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας που και που.
Τέλος, προσθέτετε τα χυλοπιτάκια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τα χυλοπιτάκια σε βαθύ πιάτο ή μπολ, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τη σάλτσα: Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον
πελτέ και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τα αρωματικά, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και την τριμμένη ντομάτα. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Βήμα 2
Παράλληλα ετοιμάζετε τα κεφτεδάκια. Μουλιάζετε το ψωμί στο γάλα, το στίβετε και το τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αρωματικά, το αβγό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά.
Βήμα 3
Φτιάχνετε κεφτεδάκια και τα ρίχνετε στο τηγάνι. Βράζετε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν, ανακατεύοντας που και που.
Βήμα 4
Τέλος, προσθέτετε τα χυλοπιτάκια, ανακατεύετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό.
Βήμα 5
Σερβίρετε τα κεφτεδάκια με τα χυλοπιτάκια σε βαθύ πιάτο ή μπολ, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.