MIKRI-Keftedakia
clock icon
1:20'

Κεφτεδάκια με σάλτσα κάστανου

Υλικά

    Για τον κιμά

  • 500γρ. κιμά χοιρινό
  • 1 αβγό
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο, στραγγισμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για τη σάλτσα

  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150γρ. κάστανα βρασμένα, σε κομμάτια
  • 1 μεγάλη ντομάτα, τριμμένη
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου σπιτικό ή ψυγείου (ή νερό)
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Τα αγαπημένα μας κεφτεδάκια με μία ξεχωριστή σάλτσα από κάστανο κάνουν ένα πιάτο που άνετα σερβίρεται και σε επίσημα τραπεζώματα.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ηλιέλαιο. Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε να ροδίσουν καλά και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα κάστανα, σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό και προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέτετε πελτέ και τον ζωμό, δίνετε μια βράση και ρίχνετε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια. Χαμηλώνετε και βράζετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για τους κεφτέδες και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε καλά μπόλικο ηλιέλαιο. Αλευρώνετε τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε να ροδίσουν καλά και να ψηθούν μέχρι μέσα. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάτε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα κάστανα, σοτάρετε για ακόμα 1 λεπτό και προσθέτετε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα και αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά.

Βήμα 3

Προσθέτετε πελτέ και τον ζωμό, δίνετε μια βράση και ρίχνετε μέσα τα τηγανισμένα κεφτεδάκια. Χαμηλώνετε και βράζετε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε.

Φωτογραφία: Studiom.gr - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση