Τα κεφτεδάκια με τα ζυμαρικά ταιριάζουν πολύ, όλοι το ξέρουμε. Εδώ τα συνδυάζουμε με κοφτό μακαρονάκι και κόκκινη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για ευκολία σε ένα μόνο σκεύος! Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!
Υλικά
- 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 4 κουτ. σούπας νιφάδες βρόμης
- ½ ντομάτα, τριμμένη
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- λίγο αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- Κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα
Για τα κεφτεδάκια:
Για το τηγάνι:
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια (εκτός από το αλεύρι) και τα ζυμώνετε πολύ καλά. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τα αλευρώνετε ελαφρά και τινάζετε το περιττό αλεύρι.
Βήμα 2
Βάζετε στη φωτιά το πιο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σας (28-30εκ.) να κάψει και προσθέτετε το περισσότερο ελαιόλαδο και μετά το σκόρδο, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
Βήμα 3
Αφού πάρει βράση για 10΄ η σάλτσα προσθέτετε τα κεφτεδάκια και βράζετε για 15' ακόμη.
Βήμα 4
Ρίχνετε τότε το κοφτό μακαρονάκι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και καυτό νερό από το βραστήρα τόσο όσο να σκεπάζει καλά όλα τα υλικά του τηγανιού. Μετά την πρώτη δυνατή βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας συχνά το φαγητό για να μην κολλήσουν τα ζυμαρικά.
Βήμα 5
Όταν μαγειρευτεί το μακαρονάκι al dente και πιει την περισσότερη σάλτσα, ανακατεύετε στο τηγάνι και το μαϊντανό.
Βήμα 6
Σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι.