Στην ολοκαίνουργια Ιστορία στην κουζίνα του Κωτσόβολου ο nomad chef Ανδρέας Λαγός υποδέχεται τη Θέμιδα Καρδιόλακα, συνεργάτιδα του olivemagazine.gr. Η foodblogger αποκαλύπτει τα μυστικά της συνταγής της για τα τέλεια κεφτεδάκια με γλυκοπατάτες και τα ετοιμάζουν παρέα στον εντοιχιζόμενο φούρνο Grundig GEZST 47000B.
Για τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε μια λεκάνη το ψωμί με νερό και αφού μουλιάσει αφαιρείτε την ψίχα και στίβετε με τα χέρια.
Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη το αποξηραμένα σύκα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε συνολικά για 20-30 λεπτά και ενδιάμεσα τα γυρίζετε μόλις έχουν πάρει χρώμα από τη μία μεριά.
Για τις γλυκοπατάτες: Κόβετε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες. Τις βάζετε σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 περίπου λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Βάζετε σε μια λεκάνη το ψωμί με νερό και αφού μουλιάσει αφαιρείτε την ψίχα και στίβετε με τα χέρια.
Βήμα 2
Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη το αποξηραμένα σύκα.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνετε συνολικά για 20-30 λεπτά και ενδιάμεσα τα γυρίζετε μόλις έχουν πάρει χρώμα από τη μία μεριά.
Βήμα 5
Για τις γλυκοπατάτες: Κόβετε τις γλυκοπατάτες κυδωνάτες. Τις βάζετε σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε καλά και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 45 περίπου λεπτά.