Το σαγανάκι είναι από τους πιο κλασικούς μεζέδες για να συνοδέψετε το κρασί σας. Θα το φτιάξετε με ΑΒ Επιλογή Κατσικίσιο Τυρί Κισσάβου σε άλμη, που παράγεται από ντόπιο, επιλεγμένο γάλα και έχει εξαιρετική γεύση.
Κόβετε κάθε φέτα τυρί στη μέσα. Αλευρώνετε καλά τα κομμάτια και τινάζετε να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζετε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει, τόσο ώστε να καλύπτεται το τυρί μέχρι τη μέση του.
Τηγανίζετε το τυρί για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια. Με τρυπητή κουτάλα το γυρίζετε προσεκτικά να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Το βγάζετε και το ακουμπάτε για λίγα δευτερόλεπτα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει λίγο από το λάδι και σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό, περιχύνοντας με λίγο πετιμέζι ροδιού και πασπαλίζοντας με μαυροσούσαμο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε κάθε φέτα τυρί στη μέσα. Αλευρώνετε καλά τα κομμάτια και τινάζετε να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Βήμα 2
Στο μεταξύ σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά βάζετε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει, τόσο ώστε να καλύπτεται το τυρί μέχρι τη μέση του.
Βήμα 3
Τηγανίζετε το τυρί για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κάτω επιφάνεια. Με τρυπητή κουτάλα το γυρίζετε προσεκτικά να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 4
Το βγάζετε και το ακουμπάτε για λίγα δευτερόλεπτα σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει λίγο από το λάδι και σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό, περιχύνοντας με λίγο πετιμέζι ροδιού και πασπαλίζοντας με μαυροσούσαμο.