Ένα πρώτης τάξεως πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας.
Αραδιάζετε τις πατατούλες γύρω από το κρέας και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και χοντρό αλάτι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.
Περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά τις πατατούλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 -60 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το κρέας και να ψηθούν καλά οι πατάτες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Βήμα 2
Ανακατεύετε τη μουστάρδα με το δεντρολίβανο και το σκόρδο και αλείφετε με αυτό το μίγμα το κρέας.
Βήμα 3
Αραδιάζετε τις πατατούλες γύρω από το κρέας και τις πασπαλίζετε με τα φυλλαράκια του δεντρολίβανου και χοντρό αλάτι. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ραντίζετε με το χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Περιχύνετε όλο το φαγητό στο ταψί με το κρασί και ανακατεύετε ελαφρά τις πατατούλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 -60 λεπτά περίπου ή μέχρι να κάνει ωραία κρούστα το κρέας και να ψηθούν καλά οι πατάτες.