Φρουτένιο επιδόρπιο με τους καλύτερους συνοδούς: παγωτό και σάλτσα που φτιάχνεται εύκολα με μαρμελάδα φράουλα.
Υλικά
- 2 μήλα καθαρισμένα, κομμένα στα 6
- 2 αχλάδια καθαρισμένα, κομμένα στα 4
- 4-5 μπάλες παγωτό βανίλια
- 100γρ. μαρμελάδα φράουλα
- 3 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 2 σφηνάκια τσίπουρο
- 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ τηγάνι λιώνετε το βούτυρο, ρίχνετε μέσα τα μήλα, τα αχλάδια, τις σταφίδες και σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδοκοκκινίζουν. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα καραμελώνετε σιγά-σιγά σε μέτρια φωτιά.Βήμα 2
Σβήνετε με το τσίπουρο και προσθέτετε 1 σφηνάκι νερό. Βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το τηγάνι. Αφήνετε τα καραμελωμένα φρούτα να κρυώσουν.Βήμα 3
Ετοιμάζετε τη σάλτσα φράουλας: Ρίχνετε τη μαρμελάδα σε μπλέντερ μαζί με το λικέρ, προσθέτετε 2 κουτ. σούπας νερό και χτυπάτε το μίγμα καλά, να ομογενοποιηθεί.Βήμα 4
Σερβίρετε από μια μεγάλη μπάλα παγωτό σε ποτήρια σαμπάνιας, βάζετε γύρω-γύρω τα καραμελωμένα φρούτα και περιχύνετε με μια-δυο κουτ. σούπας σάλτσα φράουλα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb