Με ασυνήθιστο όνομα και πλούσια γεύση, αυτά τα κλασικά κεφτεδάκια της πολίτικης κουζίνας είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για το κρασί σας.
Υλικά
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν κρέμα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 200γρ. φέτα τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- αλεύρι
- 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- φρυγανιά τριμμένη
Για το πανάρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αβγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνετε 2 ώρες να σταθεί.Βήμα 2
Πλάθετε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Πρώτα τις αλευρώνετε, τις βουτάτε μετά στο αβγό και τέλος στη φρυγανιά.Βήμα 3
Τηγανίζετε τις παναρισμένες κροκέτες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά -σε μέτρια προς δυνατή φωτιά- και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.Βήμα 4
Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες και ταιριάζουν με δροσερή ντοματοσαλάτα και πουρέ πατάτας.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή