Ένα δροσερό και πολύ λαχταριστό επιδόρπιο που συνδυάζει αρμονικά τις τραγανές φωλίτσες με το αφράτο παγωτό καϊμάκι, ενώ περιχύνεται με μια δροσερή δροσερή σάλτσα φράουλας.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 200γρ. καρυδόψιχα
- ½ κιλό παγωτό καϊμάκι έτοιμο
- 150γρ. βούτυρο φρέσκο
- 200γρ. φράουλες
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
Για τη σάλτσα φράουλας
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Ανοίγετε το πακέτο κανταΐφι και το απλώνετε με τα χέρια σας. Παίρνετε μια ποσότητα φύλλου, περίπου 60-70γρ. στο χέρι σας, το τραβάτε να γίνει μακρόστενο και στη συνέχεια το κάνετε στρογγυλό σαν σαλιγκαράκι.Βήμα 2
Ακουμπάτε τη φωλιά σε ένα ταψί και την πατάτε στο κέντρο για να κάνει ένα βαθούλωμα. Επαναλαμβάνετε το ίδιο μέχρι να κάνετε 12 φωλίτσες διαμέτρου περίπου 10εκ.Βήμα 3
Ψιλοκόβετε με μαχαίρι την καρυδόψιχα και πασπαλίζετε με αυτή τις φωλίτσες. Λιώνετε το βούτυρο μέχρι να μοσχομυρίσει και να γίνει διάφανο και με ένα κουτάλι σούπας περιχύνετε τις φωλιές.Βήμα 4
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να γίνουν οι φωλιές χρυσές και τραγανές. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 5
Για να ετοιμάσετε τη σάλτσα φράουλας καθαρίζετε τις φράουλες από τα κοτσάνια και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. Ρίχνετε τη ζάχαρη, το μπράντι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το μίγμα στο multi. Χτυπάτε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής πολτός. Τον παγώνετε στο ψυγείο.Βήμα 6
Σερβίρετε τις φωλίτσες σε πιάτα. Βάζετε στο κέντρο κάθε φωλίτσας από 1 μπάλα παγωτό καϊμάκι, περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb