Italian,Cannelloni,Stuffed,With,Minced,Meat,Poured,Tomato,Sauce
clock icon
1:30'

Κανελόνια από κρέπες

Υλικά

  • 16-18 ψημένες Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 300 γρ. κιμάς
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζεματισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού σάλτσα τομάτα
  • Τριμμένο τυρί

Νόστιμα κανελόνια με κιμά! Μια εναλλακτική, εύκολη συνταγή με βάση το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ, που θα ενθουσιάσουν όλους!

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ώσπου να μαραθεί και προσθέτουμε τον κιμά. Τον σοτάρουμε μερικά λεπτά και ρίχνουμε τον ζωμό αφού τον διαλύσουμε σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ώσπου να μείνει με το βούτυρο. Ρίχνουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους αυγών και τη φρυγανιά.

Μοιράζουμε το παραπάνω μείγμα πάνω στις κρέπες και τις διπλώνουμε σε σχήμα φακέλου.

Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζουμε με νόστιμη σάλτσα τομάτα και πασπαλίζουμε με αρκετό τυρί.

Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές.

 

 

Tip: Προσθέτετε στο μίγμα 1 κουτ. τσαγιού θρυμματισμένο κόλλιαντρο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο ώσπου να μαραθεί και προσθέτουμε τον κιμά. Τον σοτάρουμε μερικά λεπτά και ρίχνουμε τον ζωμό αφού τον διαλύσουμε σε 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό.

Βήμα 2

Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί για 1/2 ώρα ώσπου να μείνει με το βούτυρο. Ρίχνουμε το σπανάκι, λίγο αλάτι και πιπέρι, τους κρόκους αυγών και τη φρυγανιά.

Βήμα 3

Μοιράζουμε το παραπάνω μείγμα πάνω στις κρέπες και τις διπλώνουμε σε σχήμα φακέλου.

Βήμα 4

Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, σκεπάζουμε με νόστιμη σάλτσα τομάτα και πασπαλίζουμε με αρκετό τυρί.

Βήμα 5

Ψήνουμε τις κρέπες σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά. Τις σερβίρετε ζεστές.

 

 

Tip: Προσθέτετε στο μίγμα 1 κουτ. τσαγιού θρυμματισμένο κόλλιαντρο.