clock icon
1:30'

«Καμμένο» cheesecake των Βάσκων, από τον Στέλιο Παρλιάρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • Για ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ.:  
  • 1000 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 270 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Σπόρους από 1 βανίλια
  • 20 γρ. κορν φλάουερ
  • 20 γρ. αλεύρι

Τραγανό εξωτερικά και βελούδινο μέσα, ένα λαχταριστό γλυκό που σίγουρα θα λατρέψετε.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου έχουμε μία απαλή και ομοιογενή κρέμα.

Προσθέτουμε, τη βανίλια, το κορν φλάουερ και το αλεύρι και έπειτα τους κρόκους και τα αυγά ένα- ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Προσθέτουμε έπειτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να εξέχει από τη φόρμα 3-4 εκ.

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC - 230ºC για 40-45 λεπτά.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ºC, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου έτσι ώστε να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία, κλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα έως ότου έχουμε μία απαλή και ομοιογενή κρέμα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε, τη βανίλια, το κορν φλάουερ και το αλεύρι και έπειτα τους κρόκους και τα αυγά ένα- ένα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε έπειτα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί ή σε ένα τσέρκι διαμέτρου 22-24 εκ. τοποθετούμε ένα αντικολλητικό χαρτί έτσι ώστε να εξέχει από τη φόρμα 3-4 εκ.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220ºC - 230ºC για 40-45 λεπτά.

Βήμα 6

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150ºC, ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου έτσι ώστε να φύγει η μεγάλη θερμοκρασία, κλείνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Βήμα 7

Αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε και σερβίρουμε.