clock icon
20'

Καλαμαράκια πανέ στο τηγάνι 

Υλικά

  • 2 κονσέρβες ALTURA Καλαμάρι Καλιφόρνιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Το απόλυτο φαγητό της νηστείας και όχι μόνο. Τηγανίζουμε το Καλαμαρι Καλιφορνιας σε φυσικο ζωμο ALTURA για να φτιάξουμε τον πιο νόστιμο μεζέ για τσιπουράκι και ούζο.

Αδειάζετε τα καλαμάρια σε ένα πιάτο και αφαιρείτε το κόκαλο. Τα στραγγίζετε από τον ζωμό τους αλλά δεν τα ταμπονάρετε σε χαρτί κουζίνας.
Βάζετε σε δυνατή φωτιά μπόλικο σπορέλαιο να κάψει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την πάπρικα και το αλάτι. Ρίχνετε μέσα τα καλαμάρια και τα ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά. Τα τινάζετε να φύγει η περίσσεια από αλεύρι και σιμιγδάλι.
Ρίχνετε τα καλαμάρια στο λάδι και τα τηγανίζετε σε δόσεις, μέχρι να γίνουν τραγανά απέξω και να χρυσίσουν. Τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με φρέσκια πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με φύλλα παντζαριού baby & φέτες παντζαριού.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αδειάζετε τα καλαμάρια σε ένα πιάτο και αφαιρείτε το κόκαλο. Τα στραγγίζετε από τον ζωμό τους αλλά δεν τα ταμπονάρετε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 2

Βάζετε σε δυνατή φωτιά μπόλικο σπορέλαιο να κάψει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, την πάπρικα και το αλάτι. Ρίχνετε μέσα τα καλαμάρια και τα ανακατεύετε ώστε να καλυφθούν καλά. Τα τινάζετε να φύγει η περίσσεια από αλεύρι και σιμιγδάλι.

Βήμα 3

Ρίχνετε τα καλαμάρια στο λάδι και τα τηγανίζετε σε δόσεις, μέχρι να γίνουν τραγανά απέξω και να χρυσίσουν. Τα ακουμπάτε σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βήμα 4

Τα σερβίρετε ζεστά, συνοδεύοντας με φρέσκια πράσινη σαλάτα ανακατεμένη με φύλλα παντζαριού baby & φέτες παντζαριού.