clock icon
40'

Καλαμαράκια γιουβέτσι (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

  • 3 κονσέρβες Safcol καλαμαράκια των 170 γρ.
  • 300 γρ. Κριθαράκι Χονδρό Όμικρον
  • 5-6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο Ομοσπονδία
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 μαραθόριζα (φινόκιο), κομμένη σε φέτες
  • 50ml ούζο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών, καυτό
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 ½ - 2 λίτρα ζωμό λαχανικών, καυτό
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

Aπολαμβάνουμε το αγαπημένο μας γιουβέτσι στη σαρακοστιανή εκδοχή του, χάρη στα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και Safcol.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με πάπρικα.

Προσθέτουμε το κριθαράκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα των υλικών για 4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αποσύρουμε και σερβίρουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, τη μαραθόριζα, αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με πάπρικα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κριθαράκι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα των υλικών για 4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το ζωμό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, τα καλαμαράκια με τη σάλτσα τους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι.
Τέλος πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αποσύρουμε και σερβίρουμε.