Το μαλακό τόφου είναι το μυστικό συστατικό για αυτή τη βελούδινη vegan μους σοκολάτας. Χρειάζεται λίγα υλικά και είναι μία καλή πρόταση γλυκού για όσους ακολουθούν τη vegan διατροφή.
Υλικά
- 150 γρ. μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε κομμάτια
- 300 γρ. τόφου (silken tofu) στραγγισμένο
- ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
- 150 γρ. σμέουρα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μπεν μαρί, ή για 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, βάζουμε το τόφου και τη ζάχαρη σε ένα μπλέντερ. Ρίχνουμε μέσα και τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Βήμα 3
Μόλις είναι έτοιμο, με ένα κουτάλι μοιράζουμε τη μους σε μπολ παγωτού. Προσθέτουμε λίγα σμέουρα πάνω από το κάθε μπολ για να ισομοιραστούν. Έπειτα μεταφέρουμε τη μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να πήξει. Πριν σερβίρουμε, θα βγάλουμε τις μους από το ψυγείο 10-15 λεπτά για να μαλακώσουν.