Μους σοκολάτα: ένα αγαπημένο γλυκάκι που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα. Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι τόσο όσο νομίζετε. Γι’ αυτό, σας έχουμε συγκεντρώσει 9 μυστικά για να πετύχετε την τέλεια μους σοκολάτας στο σπίτι σας:

Η επιλογή της σοκολάτας

Η σωστή επιλογή της κουβερτούρας είναι το Α και το Ω της μους. Αποφύγετε τα προϊόντα ετικέτας και εστιάστε σε κάποιο από τα γνωστά brand που κυκλοφορούν. Η ιδανική είναι η μαύρη κουβερτούρα αλλά αν θέλετε μπορείτε και λίγο να «παίξετε» και με τις γεύσεις που έχουν βγει (σε ένα μόνο ποσοστό). Η ιδανική λύση πάντως είναι η κουβερτούρα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο.

Πολύ προσεγμένα και εξαιρετικά φρέσκα αυγά

Επειδή τα αυγά δεν θα μαγειρευτούν κατά την παρασκευή, πρέπει να είναι πολύ προσεγμένα και πάρα πολύ φρέσκα (το πολύ 10 ημερών). Επιλέξτε τα από κάποια σίγουρη πηγή (πχ από τον γνωστό σας μανάβη) που να ξέρετε πόσων ημερών είναι. Αν δεν βρείτε τα σωστά αυγά, τότε μπορείτε να καταφύγετε σε άλλη συνταγή που δεν χρειάζεται αυγά, στο cremeux, που χρειάζεται μόνο κουβερτούρα και κρέμα γάλακτος.

Ασπράδια και κρόκοι

Επειδή η μαρέγκα παίζει πολύ καθοριστικό ρόλο σε μια επιτυχημένη μους, βεβαιωθείτε όταν χωρίζετε ασπράδια από κρόκους ότι δεν περιέχουν ίχνος κρόκου που θα μπορούσε να εμποδίσει τα απράδια να αφρατέψουν.

Το μυστικό για τη σωστή μαρέγκα

Για να πετύχετε την τέλεια μαρέγκα, πρέπει να «παίξετε» με την ταχύτητα του επεξεργαστή τροφίμων σας. Πώς; Αυξάνοντάς τη σταδιακά. Αδειάστε τα ασπράδια στο μπολ, προσθέστε λίγη ζάχαρη και ξεκινήστε να χτυπάτε με χαμηλή ταχύτητα. Την αυξάνετε σταδιακά και σε 15’ φτάνετε στο maximum ώστε να σκληρύνουν τα ασπράδια.

Αφήστε τη να ξεκουραστεί

Για να πετύχετε τη σωστή υφή στη μους, πρέπει να την αφήσετε για κανένα δίωρο στο ψυγείο σας. Για ένα πιο συμπαγές αποτέλεσμα, μπορείτε να την αφήσετε μερικές ακόμη ώρες να σφίξει κι άλλο.

Η συντήρηση

Επειδή η παρασκευή της απαιτεί αυγά που δεν μαγειρεύονται, θα πρέπει να καταναλωθεί άμεσα. Συντηρείται στο ψυγείο το πολύ για 2-3 μέρες.

Δείτε παρακάτω και μια συνταγή για μους σοκολάτα