Μια εκπληκτική μακαρονάδα που «ζεσταίνει» πικάντικα τα πιάτα μας, χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το μπουγιουρντί γίνεται μια υπέροχη σάλτσα στα γρήγορα – εξάλλου, το μεγάλο πλεονέκτημα του air fryer είναι η εξοικονόμηση χρόνου.
20'
Η εύκολη πικάντικη σάλτσα μπουγιουρντί, έτοιμη σε 15′ στη φριτέζα αέρος
Υλικά
- 500 γρ. κοντά ζυμαρικά
- 200 γρ. φέτα
- 150 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1 μεγάλη πιπεριά κέρατο, κομμένη σε κύβους
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
Μερίδες: 4
Tips
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το μπουγιουρντί με χωριάτικο λουκάνικο ή παστουρμά.
- Τα ντοματίνια μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με ντοματάκια κονκασέ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στο ειδικό σκεύος ψησίματος σιλικόνης για το air fryer ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μπουγιουρντί και ψήνουμε για 15΄ στους 175°C.
Βήμα 2
Όσο ψήνεται βράζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας και μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε.
Βήμα 3
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με το καυτό μπουγιουρντί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη