Η χωριάτικη σαλάτα παντρεύεται με το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά, σερβίρεται δροσερή και ξετρελαίνει με τη γεύση της. Γίνεται ακόμη πιο νόστιμη με τη χωριάτικη που μας περίσσεψε επειδή θα έχουν δέσει τα αρώματά της καλύτερα!
Υλικά
- 3 ντομάτες, χοντροκομμένες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 αγγούρι, σε φέτες
- 1 πιπεριά, κομμένη σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξεπλυμένη, στεγνή
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- λίγη φρέσκια Ρίγανη Θεσσαλίας Νώμα
- 250 γρ. ζυμαρικά Τριβελάκι Combino
- 1 ½ κουτ. γλυκού πάστα ελιάς
- 400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, βραστό ή ψητό, σε κομμάτια
- 4-5 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4-5
Tips
- Προσθέστε αν θέλετε και λίγη θρυμματισμένη φέτα, ταιριάζει πολύ σε αυτό το πιάτο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη χωριάτικη ανακατεύοντας τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το αγγούρι, την πιπεριά, τις ελιές, την κάππαρη, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, λίγη ρίγανη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.
Βήμα 2
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο, αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε, τα ανακατεύουμε με την πάστα ελιάς, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Αναμειγνύουμε τα ζυμαρικά με τη χωριάτικη και το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον βασιλικό, αλατοπιπερώνουμε ανάλογα και σερβίρουμε.