Avga Bougiournti (3)
clock icon
45'

H απόλυτη καλοκαιρινή γεύση: Αυγά µπουγιουρντί

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • 3 ώριµες ντοµάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισµα
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυµάρι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισµα
  • 150 γρ. φέτα, θρυµµατισµένη
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυµµατισµένο
  • 1 κουτ. γλυκού µπούκοβο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισµα
  • 3-4 αυγά
  • 100 γρ. κασέρι, σε κυβάκια
  • 5-6 ντοµατίνια
  • αλάτι, µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Ο συνδυασµός της ντοµάτας µε τα αυγά είναι µοναδικός. Είναι η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση που την αγαπούν όλοι και σε αυτή τη συνταγή το µπουγιουρντί από µεζές μετατρέπεται σε ένα χορταστικό γεύµα.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ξεφλουδίζουµε τις ντοµάτες και τις κόβουµε µαζί µε την πιπεριά σε κύβους. Τα ανακατεύουµε σε ένα µπολ µε το ελαιόλαδο, αλατίζουµε και προσθέτουµε το θυµάρι. Σε ένα πυρίµαχο σκεύος ανακατεύουµε τη φέτα και το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζουµε µε λίγο µπούκοβο και πιπέρι.

Προσθέτουµε τις ντοµάτες και ανακατεύουµε ξανά. Ψήνουµε για 15΄, βγάζουµε το µπουγιουρντί από τον φούρνο µε ένα κουτάλι και ανοίγουµε τρεις-τέσσερις τρύπες. Εκεί ρίχνουµε από ένα αυγό, το κασέρι και γύρω τα ντοµατίνια. Ψήνουµε για ακόµη 10΄ και σερβίρουµε µε λίγο ωµό ελαιόλαδο, θυµάρι και µπούκοβο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. Ξεφλουδίζουµε τις ντοµάτες και τις κόβουµε µαζί µε την πιπεριά σε κύβους. Τα ανακατεύουµε σε ένα µπολ µε το ελαιόλαδο, αλατίζουµε και προσθέτουµε το θυµάρι. Σε ένα πυρίµαχο σκεύος ανακατεύουµε τη φέτα και το κατσικίσιο τυρί και πασπαλίζουµε µε λίγο µπούκοβο και πιπέρι.

Βήμα 2

Προσθέτουµε τις ντοµάτες και ανακατεύουµε ξανά. Ψήνουµε για 15΄, βγάζουµε το µπουγιουρντί από τον φούρνο µε ένα κουτάλι και ανοίγουµε τρεις-τέσσερις τρύπες. Εκεί ρίχνουµε από ένα αυγό, το κασέρι και γύρω τα ντοµατίνια. Ψήνουµε για ακόµη 10΄ και σερβίρουµε µε λίγο ωµό ελαιόλαδο, θυµάρι και µπούκοβο.