Θέλεις ένα ωραίο μεζέ για τη μπίρα; Ο γύρος είναι ό,τι πρέπει. Δεν θα τον πάρεις έτοιμο όμως, θα τον ετοιμάσεις με τα χεράκια σου και θα σου αρέσει πολύ.
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινή πανσέτα (ολόκληρο κομμάτι)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φύλλα λαδόκολλας
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ντομάτες σε χοντρές φέτες, ψημένες
- 4 πιπεριές κέρατο, ψημένες
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- πατάτες τηγανητές
Για τη μαρινάδα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετείτε την πανσέτα και όλα τα υλικά της μαρινάδας σε λεκανίτσα και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε το κρέας στο ψυγείο να μαριναριστεί για 4-5 ώρες.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τυλίγετε την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα στις λαδόκολλες να κλείσουν καλά και τις βάζετε σε ένα ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα.Βήμα 3
Ξεφουρνίζετε, ανοίγετε τη λαδόκολλα, αφήνετε τον γύρο να κρυώσει λίγο και τον κόβετε λεπτά κομμάτια, με καλά ακονισμένο μαχαίρι. Σερβίρετε με ψημένες ντομάτες και πιπεριές, κρεμμύδι, μαϊντανό και τηγανητές πατάτες.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή