Η δική μας εκδοχή του ριζότο ονομάζεται τραχανότο και είναι απίστευτα γευστικό. Σε αυτή τη συνταγή το συνδυάζετε με σπεντζοφάι δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο πιάτο.
Πρώτα ετοιμάζετε το σπεντζοφάι: Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και μαλακώνετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το τραχανότο: Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τραχανότο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον πελτέ και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει ο τραχανάς και να γίνει σαν ριζότο.
Σερβίρετε το σπεντζοφάι πάνω στο τραχανότο, τρίβοντας από πάνω τη φέτα και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε το σπεντζοφάι: Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και μαλακώνετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Βήμα 2
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βήμα 3
Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το τραχανότο: Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τραχανότο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον πελτέ και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει ο τραχανάς και να γίνει σαν ριζότο.
Βήμα 4
Σερβίρετε το σπεντζοφάι πάνω στο τραχανότο, τρίβοντας από πάνω τη φέτα και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.