clock icon
40'

Γρήγορο τραχανότο με σάλτσα σπεντζοφάι και φέτα

Υλικά

    Για το τραχανότο

  • 1 πακέτο Τραχανότο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γεύσις
  • 100ml Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 1 κουτ. σούπας Τοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • 800ml ζωμό λαχανικών
  • Για το σπεντζοφάι

  • 1 λουκάνικο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κομματάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε κομματάκια
  • 2-3 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τοματάκια Ολόκληρα Αποφλοιωμένα
  • 100γρ. φέτα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
  • αλάτι, πιπέρι

Η δική μας εκδοχή του ριζότο ονομάζεται τραχανότο και είναι απίστευτα γευστικό. Σε αυτή τη συνταγή το συνδυάζετε με σπεντζοφάι δημιουργώντας ένα πολύ νόστιμο πιάτο.

Πρώτα ετοιμάζετε το σπεντζοφάι: Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και μαλακώνετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το τραχανότο: Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τραχανότο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον πελτέ και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει ο τραχανάς και να γίνει σαν ριζότο.
Σερβίρετε το σπεντζοφάι πάνω στο τραχανότο, τρίβοντας από πάνω τη φέτα και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Πρώτα ετοιμάζετε το σπεντζοφάι: Κόβετε τις πιπεριές σε κομμάτια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε 1 ποτήρι του κρασιού νερό και μαλακώνετε τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια.

Βήμα 2

Προσθέτετε το ελαιόλαδο, τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Ρίχνετε το λουκάνικο και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 3

Στο μεταξύ ετοιμάζετε και το τραχανότο: Ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το τραχανότο μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τον πελτέ και στη συνέχεια το ζωμό των λαχανικών σε δόσεις. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μελώσει ο τραχανάς και να γίνει σαν ριζότο.

Βήμα 4

Σερβίρετε το σπεντζοφάι πάνω στο τραχανότο, τρίβοντας από πάνω τη φέτα και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.