Για να φτιάξεις ένα νόστιμο αλμυρό κέικ δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο….και την εγγύηση ποιότητας των υλικών ΓΙΩΤΗΣ.
Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Μέσα σε ένα µπολ ανακατεύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με τη ζάχαρη, το αλάτι και το θυµάρι. Προσθέτετε την µπύρα, το µέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε µε ένα κουτάλι µέχρι να πάρετε έναν σφιχτό χυλό. Στο τέλος ενσωματώνετε και τη φέτα.
Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολάκι ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τις ροδέλες ντομάτας και ανακατεύετε προσεκτικά με μια σπάτουλα (μαρίζ).
Αλείφετε τη φόρμα σας καλά με ελαιόλαδο και αδειάζετε µέσα τη ζύµη σας. Από πάνω απλώνετε το μείγμα της επικάλυψης ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζετε να ενσωµατωθούν απαλά μέσα στον χυλό. Προσθέτετε τις φέτες της ντοµάτας, αλατίζετε, πασπαλίζετε µε λίγο θυµάρι και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνετε το κέικ στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά. Κατεβάζετε τη θερµοκρασία στους 175C και συνεχίζετε να ψήνετε για 20 λεπτά ακόµη µέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί σε βάθος.
Το ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορµάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε σε κοµµάτια, πασπαλίζοντάς µε επιπλέον φρέσκο θυµάρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερµαίνετε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Μέσα σε ένα µπολ ανακατεύετε τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ με τη ζάχαρη, το αλάτι και το θυµάρι. Προσθέτετε την µπύρα, το µέλι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε µε ένα κουτάλι µέχρι να πάρετε έναν σφιχτό χυλό. Στο τέλος ενσωματώνετε και τη φέτα.
Βήμα 2
Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολάκι ρίχνετε μέσα όλα τα υλικά εκτός από τις ροδέλες ντομάτας και ανακατεύετε προσεκτικά με μια σπάτουλα (μαρίζ).
Βήμα 3
Αλείφετε τη φόρμα σας καλά με ελαιόλαδο και αδειάζετε µέσα τη ζύµη σας. Από πάνω απλώνετε το μείγμα της επικάλυψης ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια. Με την ανάποδη ενός κουταλιού πιέζετε να ενσωµατωθούν απαλά μέσα στον χυλό. Προσθέτετε τις φέτες της ντοµάτας, αλατίζετε, πασπαλίζετε µε λίγο θυµάρι και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Βήμα 4
Ψήνετε το κέικ στον προθερµασµένο φούρνο για 20 λεπτά. Κατεβάζετε τη θερµοκρασία στους 175C και συνεχίζετε να ψήνετε για 20 λεπτά ακόµη µέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί σε βάθος.
Βήμα 5
Το ξεφουρνίζετε και, αφού κρυώσει λίγο, το ξεφορµάρετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Σερβίρετε σε κοµµάτια, πασπαλίζοντάς µε επιπλέον φρέσκο θυµάρι.