Korean,Food,Beef,Yangnyeom,Bibimbap.,Sirloin,Slices,,Sesame,,Nori,Butter
clock icon
35'

Gochujang Butter Bibimbap – Μπιμπιμπάπ με βούτυρο και πάστα τσίλι

Υλικά

    Μερίδες: 2

  • 2 φλ. ρύζι ατμού (κατά προτίμηση κορεάτικο κοντόκοκκο)
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 φλ. φύτρα φασολιού
  • 1 φλ. σπανάκι
  • 1 αυγό τηγανητό ή ποσέ
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας gochujang (κορεάτικη πάστα τσίλι)
  • 1 κουτ. σούπας καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος
  • Σουσάμι καβουρδισμένο για σερβίρισμα

Μαγειρεύουμε Gochujang Butter Bibimbap. Ρύζι, λαχανικά. αυγό, καφέ βούτυρο, φουντούκια, gochujang. Ένα comfort food που γίνεται πιάτο-δήλωση

Βράζουμε το ρύζι και το κρατάμε ζεστό.

Ζεματίζουμε το σπανάκι και τις φύτρες φασολιού για 1-2 λεπτά.

Σοτάρουμε το καρότο και το κολοκυθάκι με λίγο σησαμέλαιο.

Σε μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα φουντούκια και το αφήνουμε να γίνει «brown butter». Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα το gochujang.

Στήνουμε σε μπολ: ρύζι στη βάση, από πάνω τα λαχανικά σε τμήματα, και το αυγό στο κέντρο.

Ρίχνουμε το καυτερό βούτυρο με το gochujang από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ανακατεύουμε πρωτού απολαύσουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ρύζι και το κρατάμε ζεστό.

Βήμα 2

Ζεματίζουμε το σπανάκι και τις φύτρες φασολιού για 1-2 λεπτά.

Βήμα 3

Σοτάρουμε το καρότο και το κολοκυθάκι με λίγο σησαμέλαιο.

Βήμα 4

Σε μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα φουντούκια και το αφήνουμε να γίνει «brown butter». Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα το gochujang.

Βήμα 5

Στήνουμε σε μπολ: ρύζι στη βάση, από πάνω τα λαχανικά σε τμήματα, και το αυγό στο κέντρο.

Βήμα 6

Ρίχνουμε το καυτερό βούτυρο με το gochujang από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ανακατεύουμε πρωτού απολαύσουμε.