Μαγειρεύουμε Gochujang Butter Bibimbap. Το κλασικό ρύζι με λαχανικά και αυγό αποκτά νέα διάσταση με βούτυρο νουαζέτ (Beurre noisette) αντί για σησαμέλιο και καυτερή πάστα gochujang
Υλικά
- 2 φλ. ρύζι ατμού (κατά προτίμηση κορεάτικο κοντόκοκκο)
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 1 φλ. φύτρα φασολιού
- 1 φλ. σπανάκι
- 1 αυγό τηγανητό ή ποσέ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας gochujang (κορεάτικη πάστα τσίλι)
- 1 κουτ. σούπας καβουρδισμένα φουντούκια, χοντροκομμένα
- 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας σόγια σος
- Σουσάμι καβουρδισμένο για σερβίρισμα
Μερίδες: 2
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το ρύζι και το κρατάμε ζεστό.
Βήμα 2
Ζεματίζουμε το σπανάκι και τις φύτρες φασολιού για 1-2 λεπτά.
Βήμα 3
Σοτάρουμε το καρότο και το κολοκυθάκι με λίγο σησαμέλαιο.
Βήμα 4
Σε μικρό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα φουντούκια και το αφήνουμε να γίνει «brown butter». Στο τέλος ανακατεύουμε μέσα το gochujang.
Βήμα 5
Στήνουμε σε μπολ: ρύζι στη βάση, από πάνω τα λαχανικά σε τμήματα, και το αυγό στο κέντρο.
Βήμα 6
Ρίχνουμε το καυτερό βούτυρο με το gochujang από πάνω, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ανακατεύουμε πρωτού απολαύσουμε.