Το απλούστερο των φαγητών αλλά και το νοστιμότερο. Θα το φτιάξετε πανεύκολα με ό,τι λαχανικά έχετε στην κουζίνα και Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρετε το καρότο, τις πιπεριές και το σέλερι, μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
Προσθέτετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα και τον αρακά, το μπαχάρι και τη δάφνη και σοτάρετε για 1 λεπτό επιπλέον. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Για την επικάλυψη της πατάτας: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Προσθέτετε το περισσότερο τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Τέλος ενσωματώνετε τα αβγά ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ με αβγοδάρτη.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε μέσα μια λεπτή στρώση πουρέ, από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με τον υπόλοιπο πουρέ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά και ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και σοτάρετε το καρότο, τις πιπεριές και το σέλερι, μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.
Βήμα 2
Προσθέτετε το κρεμμύδι με το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα και τον αρακά, το μπαχάρι και τη δάφνη και σοτάρετε για 1 λεπτό επιπλέον. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Βήμα 3
Προσθέτετε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε.
Βήμα 4
Για την επικάλυψη της πατάτας: Ετοιμάζετε τον Πουρέ Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Προσθέτετε το περισσότερο τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Τέλος ενσωματώνετε τα αβγά ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ με αβγοδάρτη.
Βήμα 5
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και απλώνετε μέσα μια λεπτή στρώση πουρέ, από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη γέμιση και σκεπάζετε με τον υπόλοιπο πουρέ. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και λίγη φρυγανιά και ψήνετε στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.