Εύκολη σπιτική γκρανόλα με βρώμη και ξηρούς καρπούς. Το μυστικό της επιτυχίας της κρύβεται στο Lurpak Soft.
Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την γκρανόλα ισομερώς στις 2 φόρμες στις οποίες έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για περίπου 1 ώρα.
Ανακατεύουμε την γκρανόλα προσεκτικά με μία μεγάλη πιρούνα και ψήνουμε στον φούρνο για άλλη μία ώρα στους 100°C. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσει μέσα σε αυτόν.
Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε την γκρανόλα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τη διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Διατηρείται για περίπου 2 μήνες.
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε όλα τα υγρά υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υγρά και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2
Μοιράζουμε την γκρανόλα ισομερώς στις 2 φόρμες στις οποίες έχουμε προηγουμένως τοποθετήσει χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για περίπου 1 ώρα.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε την γκρανόλα προσεκτικά με μία μεγάλη πιρούνα και ψήνουμε στον φούρνο για άλλη μία ώρα στους 100°C. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσει μέσα σε αυτόν.
Βήμα 4
Στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε την γκρανόλα σε ένα αεροστεγές δοχείο και τη διατηρούμε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Διατηρείται για περίπου 2 μήνες.