Το Πάσχα το αρνί μπαίνει στη σούβλα ενώ το συκώτι του γίνεται ένας εξαιρετικός μεζές για να συνοδέψετε το κρασί σας. Όσοι αγαπούν το συκώτι θα λατρέψουν αυτή την παραδοσιακή συνταγή.
Έχετε τη συκωταριά ζεματισμένη και κομμένη σε μέγεθος μπουκιάς. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τη συκωταριά στο τηγάνι και περιμένετε να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές Φλωρίνης, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύετε για ακόμη 5 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σερβίρετε τα γιομίδια σε πιάτο ή πιατέλα, διακοσμώντας με φυλλαράκια ρόκας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Έχετε τη συκωταριά ζεματισμένη και κομμένη σε μέγεθος μπουκιάς. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τη συκωταριά στο τηγάνι και περιμένετε να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Ρίχνετε στο τηγάνι τις πιπεριές Φλωρίνης, τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύετε για ακόμη 5 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές. Σερβίρετε τα γιομίδια σε πιάτο ή πιατέλα, διακοσμώντας με φυλλαράκια ρόκας.