gida_makaronia_anoigma
clock icon
3:30'

Γίδα με μακαρόνια από την Αλόννησο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 κιλά γίδα, κομμένη σε κομμάτια
  • 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπολτέ
  • 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • τριμμένο κεφαλοτύρι, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μια πεντανόστιμη συνταγή από το Αιγαίο που οι ντόπιοι απολαμβάνουν με κρασί και καλή παρέα.

Βάζουμε το κρέας να βράσει με κρύο νερό και το ξαφρίζουμε επιμελώς. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βάζουμε μια γάστρα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον τοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.

Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10΄ ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας να βράσει με κρύο νερό και το ξαφρίζουμε επιμελώς. Το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Βήμα 2

Βάζουμε μια γάστρα στη φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε το κρέας. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον τοματοπολτό, τσιγαρίζουμε και προσθέτουμε και τις ντομάτες. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και καλύπτουμε καλά τα υλικά με νερό. Μόλις το φαγητό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε μέσα τα μακαρόνια και βράζουμε για 8-10΄ ανακατεύοντας μία-δύο φορές. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography