Αν βάλετε στο μπαλκόνι σας μερικά γλαστράκια με φρέσκα μυρωδικά όπως δυόσμο, μαντζουράνα, βασιλικό, ρίγανη και θυμάρι, τότε ανά πάσα στιγμή θα τα έχετε στη διάθεσή σας να μαγειρεύετε μαζί τους πιάτα απίστευτα νόστιμα και αρωματικά. Όπως για παράδειγμα τα ρολά μπακαλιάρου που σας προτείνουμε εδώ.
Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρο φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαντζουράνα ψιλοκομμένη
- 1½ φλιτζάνι ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί, θρυμματισμένη
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- αλάτι, πιπέρι
- 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι κάππαρη ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αν είναι πολύ μεγάλα τα φιλέτα, τότε τα κόβετε κατά μήκος στη μέση, έτσι ώστε να έχετε δύο λωρίδες από το κάθε φιλέτο τις οποίες θα μπορείτε να τυλίξετε πιο εύκολα σε ρολό.Βήμα 2
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε την ψίχα του ψωμιού με το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε σε κάθε λωρίδα μπακαλιάρου μια μικρή ποσότητα από το μίγμα, τυλίγετε σε ρολό και τα περνάτε ένα ένα από ένα καλαμάκι για σουβλάκια, για να τα συγκρατήσει.Βήμα 3
Τοποθετείτε τα καλαμάκια στη σχάρα του φούρνου (με ένα ταψάκι από κάτω) και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, αλείφοντάς τα τακτικά με ελαιόλαδο.Βήμα 4
Στο μεταξύ ετοιμάζετε και τη σάλτσα: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με την κάππαρη και τη μουστάρδα μέχρι να πάρετε μια ρευστή σάλτσα. Σερβίρετε τα ρολάκια με τη σάλτσα κάππαρης και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα ή πατατοσαλάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb