Τα γεμιστά μανιτάρια είναι από τα πιο αγαπημένα ορεκτικά. Τα portobello, λόγω μεγέθους, είναι ιδανικά.
Υλικά
- 4 μανιτάρια portobello
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 3 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
- 200γρ. μανούρι κομμένο σε κυβάκια
- 50γρ. ανθότυρο κομμένο σε κυβάκια
- 2 φλιτζάνια φυλλαράκια μαϊντανού
- ¾ φλιτζανιού αμύγδαλα ασπρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου
- χυμό από ½ λεμόνι
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
Για το πέστο μαϊντανού
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα portobello με μεγάλα άσπρα μανιτάρια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την πέστο, ρίχνοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Βήμα 2
Καθαρίζετε και ξεπλένετε τα μανιτάρια. Τα σκουπίζετε καλά. Ζεσταίνετε το λάδι με το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σοτάρετε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν λιγάκι, και τα αλατοπιπερώνετε. Τα σβήνετε με το κρασί και τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί.
Βήμα 3
Ανακατεύετε το ανθότυρο με το μανούρι και την πιπεριά και γεμίζετε τα μανιτάρια. Απλώνετε πάνω τους από μία κουταλιά πέστο.
Βήμα 4
Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Σερβίρετε με πράσινη σαλάτα ή σαν συνοδευτικό σε ψητά κρεατικά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey