Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα. Εδώ, προσθέτουμε και κάππαρη και απογειώνουμε τη γεύση της.
Υλικά
- 12 μεγάλες φρέσκες γαρίδες
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- λίγο ούζο
- 500 γρ. ώριμες ντομάτες, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες και τριμμένες στον τρίφτη
- 3 φύλλα βασιλικού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το κεφάλι πάνω στο σώμα τους. Με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας βγάζουμε το έντερο απ’ όλες τις γαρίδες. Ταυτόχρονα βάζουμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μόλις πάρει μια δυνατή βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5΄.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, που το έχουμε βάλει στη φωτιά να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα χωρίς όμως να ψηθούν τελείως. Τις αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και την κάππαρη. Σβήνουμε με το ούζο, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, τις γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Σουρώνουμε τα μακαρόνια κρατώντας μία κουταλιά νερό και τα προσθέτουμε ζεστά στο τηγάνι με τη σάλτσα και τις γαρίδες. Προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 2΄, να τραβήξουν τα μακαρόνια τη σάλτσα και να μελώσουν. Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα ραντίζοντας με ωμό ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.