Ετοιμάζουμε αυτό το εύκολο γλυκό με την κρεμώδη γεύση και τη μαστιχωτή υφή που χρειάζεται πλούσιο γάλα και βούτυρο. Δοκιμάστε το και δροσερό, κατευθείαν από το ψυγείο!
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το
βούτυρο μαζί με τις 2 κουβερτούρες, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Τις λιώνουμε στα 900 W για 2΄3΄, με διακεκομμένη χρήση του φούρνου, όχι συνεχόμενη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο, αδειάζουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ύστερα παίρνουμε μια τετράγωνη φόρμα 25x25 εκ., την οποία είτε βουτυρώνουμε σε όλη την επιφάνειά της με το 1 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο είτε αλείφουμε με ηλιέλαιο.
Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα προτού σερβίρουμε σε κομμάτια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το
βούτυρο μαζί με τις 2 κουβερτούρες, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Τις λιώνουμε στα 900 W για 2΄3΄, με διακεκομμένη χρήση του φούρνου, όχι συνεχόμενη, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Βήμα 2
Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο, αδειάζουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ύστερα παίρνουμε μια τετράγωνη φόρμα 25x25 εκ., την οποία είτε βουτυρώνουμε σε όλη την επιφάνειά της με το 1 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο είτε αλείφουμε με ηλιέλαιο.
Βήμα 3
Καλύπτουμε τη φόρμα με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα προτού σερβίρουμε σε κομμάτια.