Όσοι αγαπάτε τη μελιτζάνα θα λατρέψετε αυτή την αλοιφή που ταιριάζει ωραία πάνω σε μια φέτα από καλό προζυμένιο ψωμί.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- ε.π. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, με τη φλούδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 1 πολύ μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ζεστές πιτούλες για το σερβίρισμα
- ζεστές πιτούλες για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στην υψηλή θερμοκρασία. Τρυπάμε τις μελιτζάνες με ένα πιρούνι παντού. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Τυλίγουμε
και το σκόρδο σε λίγο αλουμινόχαρτο και το ακουμπάμε και αυτό στο ταψί.
Βήμα 2
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και το σκόρδο, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να μαυρίσει η φλούδα τους, και να μαλακώσει και το σκόρδο. Μεταφέρουμε αμέσως τις μελιτζάνες και το σκόρδο σε ένα μπολ και το
καλύπτουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 3
Παίρνουμε τη σάρκα από τη μελιτζάνα και το σκόρδο και την πολτοποιούμε σε μούλτι, πετώντας τις φλούδες. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, 50 ml ελαιόλαδο και το ταχίνι και ομογενοποιούμε σε πουρέ.
Βήμα 4
Συνταγή - φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη, Adam Bush, Janine Ratcliffe