karpouzisalata
clock icon
15'

Φρουτοσαλάτα σε καρπούζι

Υλικά

  • 1 καρπούζι
  • φρούτα διάφορα της επιλογής σας (φράουλες, ροδάκινα κλπ), σε κύβους
  • 1 μπουκάλι κρασί ροζέ
  • 50γρ. ζάχαρη
  • λίγα φυλλαράκια μέντας (προαιρετικά)
  • χυμό από 1 πορτοκάλι

Δεν υπάρχει πιο δροσιστικό και υγιεινό επιδόρπιο από μία φρουτοσαλάτα. Το καλοκαίρι το καρπούζι πρωταγωνιστεί, αλλά για να κάνετε τη φρουτοσαλάτα σας ακόμη πιο εντυπωσιακή δεν θα το προσθέσετε απλά μέσα αλλά θα το κάνετε και “μπολ” σερβιρίσματος!

Σε μία σαλατιέρα, ανακατεύετε τα φρούτα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τα φυλλαράκια της μέντας.
Κόβετε το καρπούζι στη μέση. Κόβετε στις βάσεις (οριζόντια) από μια μικρή φέτα για να έχουν ευστάθεια και αδειάζετε προσεχτικά την ψίχα. Την καθαρίζετε από τους σπόρους και την κόβετε σε κυβάκια. Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα φρούτα. Περιχύνετε με το κρασί και ανακατεύετε.
Μοιράζετε την φρουτοσαλάτα στα δύο «μπολ» καρπουζιού, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και πριν τα σερβίρετε, τα διατηρείτε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία σαλατιέρα, ανακατεύετε τα φρούτα με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τα φυλλαράκια της μέντας.

Βήμα 2

Κόβετε το καρπούζι στη μέση. Κόβετε στις βάσεις (οριζόντια) από μια μικρή φέτα για να έχουν ευστάθεια και αδειάζετε προσεχτικά την ψίχα. Την καθαρίζετε από τους σπόρους και την κόβετε σε κυβάκια. Τα ρίχνετε στη σαλατιέρα με τα υπόλοιπα φρούτα. Περιχύνετε με το κρασί και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Μοιράζετε την φρουτοσαλάτα στα δύο «μπολ» καρπουζιού, τα σκεπάζετε με μεμβράνη και πριν τα σερβίρετε, τα διατηρείτε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb