Φτιάχνουμε το αγαπημένο και πιο δημοφιλές street food της Μεγάλης Βρετανίας στο σπίτι και το συνοδεύουμε με μια μοναδική μαγιονέζα ταρτάρ.

Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριού (πεσκανδρίτσα ή μπακαλιάρο), σε μεγάλα κομμάτια
- 225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300ml μπίρα ξανθιά
- 6-8 μεγάλες πατάτες, σε λωρίδες
- αλάτι, πιπέρι
- λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα στους 150οC ή σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τις πατάτες για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην πάρουν χρώμα. Τις βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Για το κουρκούτι του ψαριού: Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι, ανακατεύετε καλά, ρίχνετε μέσα και τη μπίρα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι το μίγμα να γίνει παχύ και ομοιόμορφο.
Βήμα 3
Ζεσταίνετε το λάδι σε φριτέζα στους 180οC ή σε μεγάλο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα ψαριού και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Τα βυθίζετε μετά στο κουρκούτι και τα ρίχνετε στο καυτό λάδι. Τηγανίζετε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν τραγανά. Τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας και τα διατηρείτε ζεστά.
Βήμα 4
Τηγανίζετε και τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές και να αποκτήσουν χρυσαφί χρώμα και σερβίρετε, συνοδεύοντας με μαγιονέζα ταρτάρ.