Ένα ελαφρύ και νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε γρήγορα και θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Ο πουρές αρακάς και ο πουρές καρότο ταιριάζουν πολύ με την τσιπούρα και προσθέτουν και ωραία χρώματα στο πιάτο.
Για να ετοιμάσετε τους πουρέδες πολτοποιείτε εναλλάξ όλα τα υλικά της κάθε συνταγής με το ραβδομπλέντερ, ή τα βάζετε στο μπλέντερ.
Για να ετοιμάσετε τα φιλέτα τσιπούρας ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο. Αλευρώνετε τα φιλέτα από την πλευρά της πετσούλας και τα βάζετε στο τηγάνι από την αλευρωμένη πλευρά.
Μαγειρεύετε τα φιλέτα για λίγο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα αλλά να μείνουν λευκά. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε σε πιάτα με τον πουρέ αρακά και τον πουρέ καρότου.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να ετοιμάσετε τους πουρέδες πολτοποιείτε εναλλάξ όλα τα υλικά της κάθε συνταγής με το ραβδομπλέντερ, ή τα βάζετε στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Για να ετοιμάσετε τα φιλέτα τσιπούρας ζεσταίνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο ελαιόλαδο. Αλευρώνετε τα φιλέτα από την πλευρά της πετσούλας και τα βάζετε στο τηγάνι από την αλευρωμένη πλευρά.
Βήμα 3
Μαγειρεύετε τα φιλέτα για λίγο μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα αλλά να μείνουν λευκά. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και σερβίρετε σε πιάτα με τον πουρέ αρακά και τον πουρέ καρότου.