Η διάσημη καταλανική σάλτσα romesco με πιπεριές, αμύγδαλα και ψωμί είναι ιδανική συνοδός για το ψητό κρέας όπως τα κόντρα φιλέτα μοσχαριού.
Υλικά
- 4 κόντρα φιλέτα μοσχαρίσια, 250γρ. το καθένα
- 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
- 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες στα τέσσερα, χωρίς τα σπόρια
- 1 πιπεριά κόκκινη τσίλι
- 2 πιπεριές πράσινες μεγάλες, κομμένη στα δύο, χωρίς τα σπόρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κρεμμύδι κόκκινο κομμένο στα τέσσερα
- 1 ντομάτα μεγάλη, κομμένη στα τέσσερα
- ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψημένα
- 2 κουτ. σούπας ψίχα από άσπρο ψωμί
- 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ένα ταψί, ραντίζετε με λίγο λάδι, αλατοπιπερώνετε και ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτετε το σκόρδο, τη ντομάτα, ανακινείτε το ταψί και ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα λαχανικά.
Βήμα 3
Πολτοποιείτε τα λαχανικά στο μπλέντερ μαζί με τα αμύγδαλα και το ψωμί. Προσθέτετε το ξίδι και 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Χτυπάτε ξανά και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 4
Αλείφετε τα φιλέτα με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο μπάρμπεκιου και από τις δύο πλευρές όπως τα προτιμάτε, ελαφρά ή μέτρια ψημένα. Πασπαλίζετε με ανθό αλατιού και πιπέρι και τα σερβίρετε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Συνοδεύετε με πατάτες τηγανιτές.