Τα νόστιμα αυτά φιλετάκια τα δοκίμασα πρώτη φορά στη Βαρκελώνη και η πορτοκαλένια σάλτσα τους με κέρδισε. Αξίζει να τα ετοιμάσετε, θα σας αρέσουν πολύ.
Υλικά
- 4 λεπτές φέτες από φιλέτο μοσχαρίσιο καλά χτυπημένες
- 1 μεγάλη κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένο
- 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκαλιού
- 1 ποτηράκι του κρασιού σέρι ξηρό
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο να κάψουν. Σοτάρετε απαλά το κρεμμύδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Βήμα 2
Aφαιρείτε τα κομματάκια του κρεμμυδιού και βάζετε μέσα στο τηγάνι τα τέσσερα χτυπημένα φιλέτα. Τα σοτάρετε σε δυνατή φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να κοκκινίσουν ελαφρά.Βήμα 3
Σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού κρατώντας πάντοτε τη φωτιά στη μέγιστη θερμοκρασία. Προσθέτετε το λικέρ και τέλος το ξηρό σέρι. Όταν όλα τα υλικά πάρουν βράση, αλατίζετε και πιπερώνετε. Αφήνετε τα φιλετίνια στη δυνατή φωτιά μέχρι η σάλτσα να μελώσει και να πήξει.Βήμα 4
Τα σερβίρετε ανά δύο γαρνίροντάς τα με φέτες από πορτοκάλι, τις οποίες θα περάσετε από τη μελωμένη σάλτσα των φιλέτων, καρότα γλασαρισμένα και βραστά κολοκυθάκια τα οποία θα φροντίσετε να μείνουν τραγανά μετά το βράσιμο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb