Ένα από τα πιο δημοφιλή όσπρια, η φάβα, όχι μόνο «παντρεύεται» με ντομάτα και κάππαρη αλλά προσφέρεται και σαν βασικό υλικό στους κεφτέδες που φέρουν το όνομά της και αρέσουν τόσο.
Υλικά
- 500γρ. φάβα βρασμένη όπως στην κλασική συνταγή
- 2 κρεμμύδια τριμμένα
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 1-1½ φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 2 αβγά χτυπημένα
- αλάτι, λίγο πιπέρι
- αλεύρι ολικής αλέσεως για το τηγάνισμα
- λάδι για το τηγάνισμα
Tips
- Μπορείτε να φτιάξετε κεφτέδες ακόμα και με ξερά κουκιά ή γίγαντες ή φακές. Στην περίπτωση αυτή, βράζετε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν και τα πολτοποιείτε για να γίνουν πουρές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αναμιγνύετε τη βρασμένη φάβα σε ένα μπολ με τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τα αβγά και αλατοπίπερο, προσθέτοντας αρκετή φρυγανιά ώστε να γίνει ένα πηχτό, ομοιογενές μίγμα.Βήμα 2
Αφήνετε το μίγμα σας για μισή ώρα στο ψυγείο και μετά το πλάθετε σε κεφτέδες.Βήμα 3
Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές. Τους σερβίρετε ζεστούς ή χλιαρούς, συνοδεύοντας με μια δροσερή σαλάτα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey