Χάρμα φαγητό γίνονται αυτά τα λαδερά φασολάκια με πέστο από πιπεριές Φλωρίνης του Λάμπρου Βακιάρου. Καλό ψωμί να υπάρχει από δίπλα και δεν θέλουμε τίποτα άλλο.
Υλικά
- 600 γρ. φασολάκια στρογγυλά
- 45 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + 45-60 ml
- 180 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 500 γρ. πατάτες baby, κομμένες στη μέση
- 15 γρ. πελτέ τομάτας
- 500 γρ. τομάτα κονκασέ
- 360 ml ζωμό λαχανικών
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο
- 45 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- φρέσκο ψωμί ή παξιμάδια για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πατάτες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τον πελτέ, την τομάτα κονκασέ και το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά με μισόκλειστο καπάκι.
Βήμα 2
Παράλληλα προσθέτουμε στο μούλτι την πιπεριά Φλωρίνης, το μαϊντανό, το σκόρδο και 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και πολτοποιούμε σε μορφή πάστας.
Βήμα 3
Δοκιμάζουμε τα φασολάκια και διορθώνουμε για αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα προσθέτουμε το μείγμα με την πιπεριά Φλωρίνης, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά. Αποσύρουμε από το μάτι, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, γαρνίρουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρέσκο ψωμί.